Quantcast
Channel: MindCET
Viewing all articles
Browse latest Browse all 205

מ-360 יוצאת אחת: גמר תחרות הסטארטאפים

$
0
0

שמונה וחצי חודשים לאחר שהושקה בלונדון, הגיעה השבוע לסיומה תחרות הסטארטאפים הבינלאומית, שביקשה לאתר ולהכתיר את חברת הסטארט אפ המבטיחה ביותר בתחום הטכנולוגיה בחינוך.

התחרות הושקה בינואר, ומאז הגישו 360 חברות מרחבי העולם מועמדות. את אירוע הגמר קיימנו באתר הבית שלנו, האולם המרכזי שבבית מטח ברמת אביב, אך כחלק מהיותו של הגמר אירוע בינלאומי, האולם הפיזי היווה נקודת ריכוז של משתתפים מרחבי העולם, כאשר בנוסף לד”ר אורלי פורמן וד”ר יאן אימלס, מייסדי Lingua.ly הישראלית ששהו באולם, הצטרפו אלינו תשעה נציגים מחברות סטארט אפ מהודו, קנדה, ונצואלה, קולומביה, ארה”ב, ספרד והולנד, באמצעות שילוב של סרטוני וידאו המציגים את החברות שהעבירו קודם לאירוע, ושיחה עם הנציגים במהלכו.

 

התלמיד מתקדם, החברתיות נסוגה

את האירוע פתח יו”ר מטח, איציק דנציגר, שתיאר כיצד החליטה מטח להקים את MindCET בניסיון להתחבר לשינויים המהירים שחווה עולם החינוך ולהפיק ממנו ידע ומוצרים. מנכ”לית מטח, גילה בן-הר, סיפרה במהלך הפאנל שהתקיים לאחר מכן על הדילמה שהציבה המציאות בפני הנהלת מטח לפני כשלוש שנים – האם להמשיך לפעול על סמך ההצלחות שהארגון, שחגג אז 40 שנות פעילות, השיג ומשיג בעולם הטכנולוגיה בחינוך באופן מתמשך ומסורתי, או לבצע שינוי מהותי בצורת הפעילות שלו, כלומר לחשוב כמו סטארט אפ. ההחלטה, אמרה בן-הר, היתה לפעול במקביל, וכך נולד MindCET.

איציק דנציגר, יו”ר מטח, פותח את האירוע

בפאנל השתתפו גם פרופ’ דניאל זייפמן, נשיא מכון וייצמן, שלצד תיאור הפוטנציאל של הטכנולוגיה המשולבת בחינוך ולמידה להעצמת התלמיד, הזהיר גם מאובדן מסויים של האינטראקציה החברתית בין הלומדים, בעת שאלו מתרגלים לבצע את תהליך הלמידה באופן פרטי ומותאם אישית, תוך שימוש באביזרים דיגיטליים.

אורי אדוני, שותף-מנהל בקרן ההון סיכון הירושלמית JVP, האחראי גם על פעילות מעבדת המדיה שלה, סיפר כי למרות שאל הקרן שלו מגיעות חברות המגדירות עצמן כחברות EdTech (טכנולוגיה בחינוך), הקרן טרם מצאה הזדמנות השקעה אמיתית בתחום זה בישראל. אדוני אף תהה מהם גבולות התחום והגדרותיו, שכן ניתן להכניס טכנולוגיות ומוצרים רבים תחת הגדרת “מסייעים ללמידה”. בהתייחס להיקף הגדל והולך של ההשקעות בתחום, מצד קרנות הון סיכון וגופים למטרת רווח אחרים, ציין אדוני בתשובה לשאלה כי הוא אינו רואה בהתרחשות זו “בועה”, אלא אינפלציה מסויימת, שנגזרת גם מהעובדה שהתחום קשה לתחימה תחת הגדרות קשיחות ולפיכך גורמים שונים עשויים לציירו כמושך סכומים רבים יותר באמצעות הרחבת סוג החברות והמוצרים המוגדרים כ-EdTech.

חברי הפאנל: פרופ’ דניאל זייפמן, גילה בן-הר ואורי אדוני

לאחר הפאנל החלה הצגת עשר חברות הסטארט אפ באמצעות סרטוני וידאו ששלחו החברות טרם האירוע, כאשר לאחר כל סרטון התייצב (פיזית או וירטואלית) גורם שהיה מעורב בשלב סינון המיזמים והעיר לגבי החברה. בין המגיבים היו שופטי התחרות, וגם אנשי MindCET אבי ורשבסקי, ססיליה וייסמן וגיא לוי.

 

ומי זכה?

לאחר הצגת כל המיזמים והתגובות הגיעה העת לדון בתוצאות, ולצורך כך יצאו השופטים להתייעצות, בעוד נציגי הסטארטאפים התבקשו בידי המנחה לציין מהי הטכנולוגיה שלטעמם השפיעה על עולם החינוך יותר מכל. התשובות היו מגוונות, אך התרכזו כולן בעולם התוכנה והשירותים – HTML5, רשתות חברתיות, Flash וכדומה. בשלב זה גם הוכרזה החברה שצברה את מספר הלייקים הגדול ביותר בפייסבוק ובטוויטר במהלך התחרות – Nittio Learn מהודו.

בשלב זה שבו השופטים, ומנכ”לית מטח, גילה בן-הר, הכריזה על הזוכים: במקום השלישי – EdPuzzle מארה”ב, המאפשרת למורים ותלמידים לאתר סרטוני וידאו ברשת, לערוך אותם ולשלב בהם חידונים, וזאת במטרה לייצר חומר לימוד אטרקטיבי יותר תוך שימוש בחומרי גלם קיימים ברשת. במקום השני – SpongeLab הקנדית, המייצרת סרטונים ומשחקים ללימוד תכני מדע, ומאפשרת למורים להבין יותר איזה סוג תוכן מעניין את התלמידים הצורכים את התכנים הללו.

ובמקום הראשון – BrightBytes. בחירתה של BrightBytes מעניינת, כיוון שהמוצר שלה פועל מאחורי הקלעים, ולכן הוא פחות נגיש לתלמידים ולמורים עצמם, אלא יותר לשכבות הניהול של מערכת החינוך. יזמי BrightBytes מבקשים לשפר את תהליך הלימוד באמצעות צוות של חוקרים ו”מדעני מידע” (Data Scientists), המנתח כמעט כל אספקט מספרי בתהליך הלמידה, וגוזר ממנו תובנות שאותן ניתן ליישם באותו תהליך. בפועל, המערכת של BrightBytes מאפשרת לאסוף מידע מגוון מבתי ספר רבים, ולהבין אלו אלמנטים תורמים או פוגעים בתוצאות התלמידים ובתי הספר. האם טכנולוגיה X בשילוב טכנולוגיה Y הביאה לשיפור של 11% בציונים? האם הכנסת טכנולוגיה Z לבית ספר שאינו מצוייד בטכנולוגיה Y צפויה להיות אפקטיבית? המערכת מבוססת גם על מידע וניתוחים מספריים, אך גם מאפשרת לגורמים בתוכה, כלומר מנהלים, מפקחים ובעלי משרות אחרים בעולם החינוך, לתקשר זה עם זה וללמוד מנסיון פרטני או כוללני שנצבר בתחום.

לשלוש החברות שזכו במקומות הראשון, השני והשלישי יוענקו ארבעה חודשי שהות בחמש החממות/מאיצים השותפים בתחרות, שם תוכל כל חברה ליהנות ממשרדים ומשאבים הדרושים לה, גישה לבכירים בתעשיית ההייטק והחינוך, ומנטורים בתחומים שונים.

 

מנכ”לית מטח, גילה בן-הר, מודיעה לג’והאנה סאנגוליאנו, מנהלת השיווק של BrightBytes, על הזכיה במקום הראשון

עוד כמה פרטים על התחרות:

מלבד MindCET שותפים בתחרות חממות נוספות הפועלות בתחום החינוך: EdTech Incubator מלונדון, Socratic Labs מניו יורק, P.A.U Education מברצלונה, Inncubated מבוגוטה וה-Open Education Challenge של האיחוד האירופי. התחרות נערכת בחסות מטח וענק ההוצאה לאור Pearson.

חבר השופטים כלל את נשיא מכון וייצמן, פרופ’ דניאל זייפמן; מנכ”לית מטח, גילה בן-הר; מאיר ברנד, מנכ”ל גוגל ישראל, יוון ואפריקה; דיוויד וויינברגר, מנהל-שותף של פעילות ספריית החדשנות של אוניברסיטת הארוורד; רנה הובס, דירקטורית בביה”ס לתקשורת של הרינגטון; מושל וירג’יניה שעבר ויו”ר Alliance for Excellent Education כיום, בוב ווייז; רייצ’ל ברויס, דירקטורית ב-Pearson; אנה-קרלה פרירה, מנהלת יחידת החינוך והתרבות באיחוד האירופי; פרנק בונזל, יזם, מנטור ומשקיע EdTech ותיק; ופול-רנה אלברטיני, יו”ר Sushi Venture Partners.

 

להתראות ב-GESA 2015!


Viewing all articles
Browse latest Browse all 205