Cloudents, שזכתה ב”בחירת הקהל” בתחרות GES הישראלית, נוסדה באופן רשמי רק באפריל 2014, אך עד כה הספיקה להפוך למוכרת מאוד בשוק הישראלי, ואף מחוצה לו.
החברה מספקת לסטודנטים מיקום מרכזי שבו הם יכולים לשתף תוכן הקשור ללימודיהם, כגון סיכומי שיעורים, מבחנים ותשובות, ותוכן פורמלי ובלתי פורמלי אחר. “במקום להשתמש בשירותים מקוונים מרובים, כגון שירות אחסון עבור מסמכים, שירות צ’אט או דואר אלקטרוני כדי לתקשר ביניהם, פייסבוק על מנת למצוא תלמידים אחרים באותה הכיתה או נושא – אנחנו מציעים סביבה מרוכזת הכוללת את כל הכלים הדרושים”, מסביר מייסד Cloudents, עידן אפלבאום.
תוכן אותו משתפים התלמידים – אשר יכול להיות מסמכים, סרטים או קישורים – ניתן לצפיה מקדימה (Preview) בתוך הפלטפורמה עצמה, והמשתמשים יכולים להוסיף הערות על גבי התוכן. תכונה נוספת היא היכולת ליצור חידונים על לבחון האחד את השני, ותוצאות החידונים מנותחות ומסייעות להבהיר מהם הנושאים אשר עדיין נדרשת משימת לימוד או שינון נוספת לגביהם. תלמידים המסייעים לתלמידים אחרים מקבלים “אותות” (Badges) שונים, כך שהמערכת כולה נעזרת בגיימיפיקציה על מנת לעודד שיתופי פעולה.
עידן אפלבאום, מייסד Cloudents
כיום, יותר מ 65% מתלמידי המוסדות להשכלה גבוהה בישראל מחוברים לפלטפורמה של Cloudents, באמצעות 43 שותפים בעולם החינוך המקומי. לחברה גם משתמשים בבריטניה, הולנד ורוסיה, והיא מתכוננת להתרחב במדינות אלו, ובמדינות נוספות באירופה ואסיה, בחודשים הבאים. עד כה שותפו יותר מ-110 אלף מסמכים באמצעות המערכת.
השירות ניתן לסטודנטים ללא תשלום, ו-Cloudents מקווה לקבל הכנסות משני ערוצים עיקריים: חנויות מקוונות המציעות למשתמשים הצעות מותאמות אישית של מוצרים רלוונטיים או שירותים (שחלקם ניתן לרכוש עם נקודות שנצברו על בסיס התרומה לקהילת התלמידים), ושוק מקוון שבו יתאפשר לחברות או לאנשים פרטיים להציע שירותים משלימים או מרחיבים כדוגמת שיעורים פרטיים במקצועות מסויימים, הדרכות וידאו וכו’.
Cloudents גייסה עד כה כ-800 אלף דולר, והיא נמצאת כיום בתהליך גיוס נוסף. בחברה מועסקים 5 עובדים. לפני שייסד את Cloudents, אפלבאום עבד ביאהו בארה”ב, והספיק גם למכור את הסטארט אפ הקודם שלו, Multimi, לחברת האבטחה AVG.